logo copy

pokroviteljstvo3

Objava: 28.02.2018.HEPdd RGB

Moja kućica, moja slobodica II

Projekt za poticanje stanovanja uz podršku (organiziranog stanovanja) osoba s invaliditetom osmišljen je na principima rada s mladima i već odraslim osobama s invaliditetom od 15 do 45 godina kronološke dobi i njihovim roditeljima. Način rada temelji se na radionicama osmišljenim za roditelje mladih/odraslih osoba s invaliditetom s ciljem razumijevanja samostalnosti vlastite djece, bez obzira na vrstu i stupanj invaliditeta. Isto tako, projekt je važan radi osnaživanja samih roditelja i pružanja potpore u uvažavanju djetetove individualnosti, želja i potencijala. Ciklus od pet edukativnih radionica temeljit će se na povećanju roditeljske svjesnosti i razumijevanju autonomije vlastitog djeteta te postepenom prihvaćanju njihove „odraslosti“.

U provedbi projekta odrađeno je i sudjelovali su:

• provedeno pet tematskih ciklusa i radionica edukacije i jačanja kapaciteta roditelja i mladih osoba s invaliditetom,
  • sudjelovalo šestero roditelja i šestero mladih s invaliditetom,
  • sudjelovalo dvoje volontera koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli uspješnoj provedbi aktivnosti.

Ovim putem zahvaljujemo se Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što je podržala ovaj projekt s ciljem edukacije i jačanja kapaciteta roditelja i mladih osoba s teškoćama u razvoju za ravnopravan život u zajednici. Također, zahvaljujemo se na suradnji COOR-u Podravsko sunce Koprivnica što je omogućila da roditelji njihovih učenika i sami učenici sudjeluju u provedbi radionica, nauče nešto novo te razumiju važnost samostalnog života uz podršku. Na kraju želimo zahvaliti volonterima, učiteljima, stručnim suradnicima, prijateljima, medijima te lokalnoj zajednici što su podržali i surađivali na svim aktivnostima tijekom provođenja projekta.