logo copy

pokroviteljstvo3

Objava 31.03.2017.

Rezultati projekta "Danas filmska drama, sutra društvo različitih nije fama" i zahvala

Dobiveni rezultati analizom odgovora učenika tipične populacije Obrtničke škole su:

• edukacija učenika na inovativan i zanimljiv način putem filma,
  • razumijevanje važnosti međusobne tolerancije i prepoznavanje individualnosti svake osobe unutar društva,
  • razvijanje pozitivnih vršnjačkih odnosa i stvaranje preduvjeta kasnijih pozitivnih međuljudskih odnosa društva različitih,
  • prevencija diskriminacijskih odnosa prema drugačijem,
  • razvijanje humanosti i empatije prema osobama kojima je potrebna pomoć,
  • osvješćivanje potrebe individualnog uključivanja osoba opće populacije u aktivnostima promjene društvenog razmišljanja i stavova prema marginalnim skupinama.

Ovim putem zahvaljujemo se Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što je podržala ovaj projekt s ciljem edukacije i senzibilizacije djece opće populacije o potrebama i životu djece s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Također, zahvaljujemo se Obrtničkoj školi Koprivnica što je omogućila da njezini učenici sudjeluju u provedbi radionica, nauče nešto novo te prenose stečena znanja na radionicama svojim prijateljima, obitelji i zajednici u kojoj žive. Na kraju želimo zahvaliti svim volonterima, učiteljima, ravnateljima, stručnim suradnicima, roditeljima učenika, građanima te lokalnoj zajednici što su podržali i surađivali na svim aktivnostima tijekom provođenja projekta.