logo copy

pokroviteljstvo3

Objava 19.04.2019.

Sretan Uskrs 2019.!

Objava 21.01.2019.Kaufland logo

Djela, ne riječi, zajednicu usreći!

Udruga "LOKI" imala je čast sudjelovati u projektu Kauflanda Hrvatska "Djela, ne riječi, zajednicu usreći!". Zahvaljujući kupcima Kauflanda osvojili smo vrijednu donaciju koja će nam svakako omogućiti daljnji rad i organizaciju. Ovim putem se želimo od srca zahvaliti našim glasačima, zaposlenicima koji su nas kandidirali te cijelom Kauflandu Hrvatska - Poslovnici Koprivnici na donaciji i prekrasnom poklonu koje smo dobili, a koji su nam uvelike uljepšali početak Nove 2019. VELIKO HVALA SVIMA!

Objava: 25.12.2018.

Želimo vam svima sretne i blagoslovljene blagdane te što uspješniju Novu 2019.!

 Loki 2019

 

Objava: 06.12.2018.

Božićni projekt Kauflanda

Ovim putem Vas želimo obavjestiti da je Udruga "LOKI" na prijedlog zaposlenika Kauflanda Hrvatska - poslovnica Koprivnica ušla u projekt "Djela, ne riječi, zajednicu usreći". Pobjednik projekta osvojiti će vrijednu donaciju te Vas stoga molimo kada kupujete u Kauflandu Koprivnica u periodu do 24.12. na glasačkom listiću zaokružite broj 3 te nas podržite :) Ovim putem zahvaljujemo Kauflandu i svim njegovim zaposlenicima te se nadamo lijepom božićnom poklonu :) Nek je Sretan Božić svakome!

Objava: 28.02.2018.HEPdd RGB

Moja kućica, moja slobodica II

Projekt za poticanje stanovanja uz podršku (organiziranog stanovanja) osoba s invaliditetom osmišljen je na principima rada s mladima i već odraslim osobama s invaliditetom od 15 do 45 godina kronološke dobi i njihovim roditeljima. Način rada temelji se na radionicama osmišljenim za roditelje mladih/odraslih osoba s invaliditetom s ciljem razumijevanja samostalnosti vlastite djece, bez obzira na vrstu i stupanj invaliditeta. Isto tako, projekt je važan radi osnaživanja samih roditelja i pružanja potpore u uvažavanju djetetove individualnosti, želja i potencijala. Ciklus od pet edukativnih radionica temeljit će se na povećanju roditeljske svjesnosti i razumijevanju autonomije vlastitog djeteta te postepenom prihvaćanju njihove „odraslosti“.

U provedbi projekta odrađeno je i sudjelovali su:

 • provedeno pet tematskih ciklusa i radionica edukacije i jačanja kapaciteta roditelja i mladih osoba s invaliditetom,
 • sudjelovalo šestero roditelja i šestero mladih s invaliditetom,
 • sudjelovalo dvoje volontera koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli uspješnoj provedbi aktivnosti.

Ovim putem zahvaljujemo se Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što je podržala ovaj projekt s ciljem edukacije i jačanja kapaciteta roditelja i mladih osoba s teškoćama u razvoju za ravnopravan život u zajednici. Također, zahvaljujemo se na suradnji COOR-u Podravsko sunce Koprivnica što je omogućila da roditelji njihovih učenika i sami učenici sudjeluju u provedbi radionica, nauče nešto novo te razumiju važnost samostalnog života uz podršku. Na kraju želimo zahvaliti volonterima, učiteljima, stručnim suradnicima, prijateljima, medijima te lokalnoj zajednici što su podržali i surađivali na svim aktivnostima tijekom provođenja projekta.

Objava 31.03.2017.

Rezultati projekta "Danas filmska drama, sutra društvo različitih nije fama" i zahvala

Dobiveni rezultati analizom odgovora učenika tipične populacije Obrtničke škole su:

 • edukacija učenika na inovativan i zanimljiv način putem filma,
 • razumijevanje važnosti međusobne tolerancije i prepoznavanje individualnosti svake osobe unutar društva,
 • razvijanje pozitivnih vršnjačkih odnosa i stvaranje preduvjeta kasnijih pozitivnih međuljudskih odnosa društva različitih,
 • prevencija diskriminacijskih odnosa prema drugačijem,
 • razvijanje humanosti i empatije prema osobama kojima je potrebna pomoć,
 • osvješćivanje potrebe individualnog uključivanja osoba opće populacije u aktivnostima promjene društvenog razmišljanja i stavova prema marginalnim skupinama.

Ovim putem zahvaljujemo se Hrvatskoj elektroprivredi d.d. što je podržala ovaj projekt s ciljem edukacije i senzibilizacije djece opće populacije o potrebama i životu djece s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Također, zahvaljujemo se Obrtničkoj školi Koprivnica što je omogućila da njezini učenici sudjeluju u provedbi radionica, nauče nešto novo te prenose stečena znanja na radionicama svojim prijateljima, obitelji i zajednici u kojoj žive. Na kraju želimo zahvaliti svim volonterima, učiteljima, ravnateljima, stručnim suradnicima, roditeljima učenika, građanima te lokalnoj zajednici što su podržali i surađivali na svim aktivnostima tijekom provođenja projekta.

Objava 26.03.2017.

Provođenja radionica „Danas filmska drama, sutra društvo različitih nije fama“

S veseljem i optimizmom nakon odrađene četiri radionice u kojima su imali prilike sudjelovati 141 učenik tipične populacije Obrtničke škole Koprivnica, možemo reći da smo u potpunosti izvršili planirane projektne aktivnosti. Učenicima tipične populacije putem metode vođeno gledanog filma prikazan je jedan novi pristup interaktivnog učenja te iznošenje vlastitih iskustava i razmišljanja. S ciljem razumijevanja individualnih različitosti i potreba. Bez pritiska ocjenjivanja i motivacijskim poticanjem, učenici su imali prilike aktivno sudjelovati u vođenoj raspravi te iskazati vlastite stavove i shvaćanja društvenih odnosa…

       

Objava 16.12.2016.

Edukacija volontera za provođenja projekta „Danas filmska drama, sutra društvo različitih nije fama“

Danas su dvoje volontera Karolina i Aleksandar imali priliku kroz simulaciju radionice vođeno gledanog filma oživiti svoje volonterske uloge te proći kroz moguće situacije tijekom provođenja planiranih projektnih aktivnosti tijekom jednog školskog sata. Predviđena uloga volontera u samome projektu je asistencija u provođenju radionica te dobivanje uvida u razmišljanje i stavove mladih osoba tipične populacije prema osobama s invaliditetom. Također, volonteri će kroz svoj rad dobiti iskustvo u planskom kreiranju školskog sata te važnosti poticanja vođenih rasprava u razvijanju razumijevanja individualnih različitosti…

Objava 01.09.2016.

„Danas filmska drama, sutra društvo različitih nije fama“ – pokroviteljstvo HEP d.d.

Zadovoljstvo nam je objaviti dobivanje donacije od strane Hrvatske elektroprivrede i mogućnost provođenja projektnih aktivnosti namijenjenih mladima tipične populacije srednjoškolske dobi. Cilj projekta je u sklopu jednog školskog sata učenicima prikazati projekciju filma u kojem jednu od glavnih uloga ima osoba s invaliditetom. Film je prilagođen na način da se iz cjelokupne radnje izdvoji nekoliko ključnih trenutaka u kojima postoji međusobna interakcija osobe s invaliditetom i osobe tipičnog razvoja te se kroz vođeno gledanje učenik stavi u poziciju glavnih likova. Nakon projekcije filma planirana je kratka rasprava i upitnik dojmovima učenika o filmu, prikazanim situacijama, ulozi osobe s invaliditetom u filmu te njihovom odnosu i doživljaju prema osobama s invaliditetom u sredini u kojoj žive. Budući je film danas jedan od najvećih i najsnažnijih medija u svijetu, istraživanje filmskih uspješnica, čiji glavni likovi su bila djeca s teškoćama u razvoju ili osobe s invaliditetom pokazuju kako su filmovi skupni odraz društva u kojem živimo, obrađeni i predstavljeni preko redatelja i glumaca koji tu istu priču oživljavaju svojim ulogama. Isto tako, film je izvrsni način učenja jer uključuje vizualnu i auditivnu komponentu, za razliku od samog slušanja priče…

Objava 06.06.2016.

Predstavljanje projekta

Završno predstavljanje projekta održano je 6.6. u prostorima Obrtničke škole na kojem se okupilo tridesetak zainteresiranih građana. Izvoditelji projektnih aktivnosti i partner na projetku predstavili su projektne aktivnosti, dobivene rezultate te dali smjernice daljnjeg provođenja aktivnosti sa željom razvoja usluge organiziranog stanovanja u Koprivničkoj županiji. Isto tako, predstavnik roditelja gospodin Halaček te volonteri Karolina i Aleksandar izrazili su svoja viđenja i zadovoljstvo sudjelovanjem u provedbi projekta te važnosti razumijevanja potreba odraslih osoba s invaliditetom. Cjelokupno predstavljanje projekta bilo je popraćeno predstavnicima medija koji su pokazali veliku zainteresiranost i prepoznali svoju ulogu u unaprjeđivanju kvalitete života odraslih osoba s invaliditetom u zajednici. Nakon predstavljanja projekta uzvanici su bili pozvani na mali domjenak koji su pripremili učenici sudionici radionica. Na taj način imali su priliku pokazati kolike su njihove vrijednosti i skriveni potencijali koje je važno prepoznati i omogućiti im njihovo ostvarivanje u ravnopravnom društvu različitih.

Objava 16.05.2016.

Evaluacija projektnih aktivnosti

Na posljednjoj radionici roditelji, učenici i volonteri su podijelili vlastita iskustva stečena provedbom projektnih aktivnosti te izrazili svoje zadovoljstvo i prijedloge u daljnjem kreiranju aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici. Ukratko je napravljen rezime svih radionica te su dane daljnje smjernice i želja za suradnjom na razvijanju socijalnih usluga u zajednici namijenjenim odraslim osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima.

Objava: 12.05.2016.

Posjet stambenim zajednicama Udruge „Ludbreško sunce“

Kako bi roditelja i učenici dobili neposredni uvid u način funkcioniranja stambenih zajednica posjetili smo Udrugu „Ludbreško Sunce“ koja pruža socijalnu uslugu organiziranog stanovanja u dvije stambene zajednice. Zahvaljujući velikom gostoprimstvu predsjednice Udruge gospođe Ruže Zlatar te korisnika usluge organiziranog stanovanja koji su nas prihvatili u svoje domove, imali smo priliku međusobno podijeliti iskustva te razgovarati o životnim situacijama i svakodnevici života uz podršku u stambenim zajednicama.

Objava: 15.04.2016.

Radionice samozastupanja

Na radionicama samozastupanja 13. i 15.4. učenici su imali priliku čuti koja su njihova temeljna ljudska prava, koji dokumenti i zakonske regulative Republike Hrvatske to omogućavaju te kako ih mogu ostvariti. Isto tako, roditelji koji su sudjelovali na radionicama mogli su osvijestiti važnosti prihvaćanja svoje djece kao odraslih osoba te važnosti prihvaćanja i razumijevanja njihovih odluka.

Objava: 17.03.2016.

Četvrti ciklus radionica: Osobno usmjereno planiranje podrške

Dvije radionice održane 16. i 17.3. predstavljale su zajednički rad i osobno usmjereno planiranje u kojem su sudjelovali roditelji, učenici te izvoditelji radionica. Iz svih triju perspektiva u čijem centru su bile ideje, potrebe i želje učenika kreirala se tablica odgovora koja je imala za cilj upoznati učenike, ali i njihove roditelje na koji način se kreiraju individualni programi u stambenim zajednicama te koliko je važno da svatko od njih bude ravnopravno uključen. Učenici su imali priliku iskazati svoje želje, potrebe i potencijale te dobiti uvid u važnost njihove perspektive i kasnijeg donošenja životno značajnih odluka.

 • 1
 • 2